Heelkunde Oostendefoto

Obesitaskliniek

Inleiding

Het voorkomen van overgewicht en obesitas neemt wereldwijd toe. Ook België ontsnapt niet aan dit fenomeen. Weldra zal zowat één op de twee volwassenen in België te veel wegen. Ook kampen steeds meer kinderen met overgewicht.

Ongeveer één miljoen mensen lijdt aan ernstig overgewicht. Zij lopen risico's op hart- en vaatziekten (o.a. hoge bloeddruk en te hoog cholesterol), gewrichtsproblemen, suikerziekte en zelfs bepaalde vormen van kanker. Van de mensen met suikerziekte had theoretisch 64 tot 82 % voorkomen kunnen worden als zij een gezond gewicht hadden. Overgewicht is daarom een serieus gezondheidsprobleem. Zeker voor diegenen die een zogenaamd appelfiguur hebben: bij hen zit het vet voornamelijk rondom de buik. Zij lopen grotere risico's dan mensen met een peerfiguur waarbij het vet voornamelijk op de heupen zit. Hoe dan ook, obesitas is een aandoening die in ieder geval behandeld dient te worden.

De Overgewicht- en Obesitaskliniek van AZ Damiaan, de OOK, biedt hulp bij de aanpak van overgewicht en obesitas. Een team van geneesheerspecialisten en paramedici zoekt samen met uw huisarts naar de beste oplossing voor uw probleem. Het behandelen en voorkomen van ziekten als gevolg van uw overgewicht of obesitas is hierbij van het grootste belang.

 

pdf bestand Meer info over obesitas en mogelijke behandelingen

pdf bestand Preoperatieve bloedname in kader van bariatrische heelkunde (huisarts)

pdf bestand Voeding na bariatrische heelkunde

 

 

Copyright

Vorige paginaDeze pagina uitprinten

 BYS